Двоє заступників Терехова звільнилися з посад

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Заступники Харківського міського голови Костянтин Лобойченко та Марина Стаматіна вийшли зі складу виконавчого комітету міськради.

Про це Харків Times  дізнався з повідомлення Супільного з посиланням на рішення сесії Харківської міськради.

Депутати проголосували за зміни до рішення “Про утворення виконавчого комітету Харківської міської ради 8 скликання та затвердження його персонального складу”, яким вивели “зі складу виконавчого комітету Харківської міської ради 8 скликання Лобойченка Костянтина Анатолійовича та Стаматіну Марину Владиславівну”.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що Стаматіна та Лобойченко звільнилися з посад.

“Ці люди звільнені зі своїх посад, і є згода на те, щоб вони вийшли зі складу виконавчого комітету Харківської міської ради”, — відповів Терехов на питання депутата Ігоря Черняка про причини виведення посадовців зі складу виконкому.

57-річна Марина Стаматіна працювала заступницею міського голови з питань правового забезпечення та була членом виконавчого комітету Харківської міської ради з з 2011 року, коли містом керував Генадій Кернес. До того як отримати посаду, вона була депутатом Харківської міської ради від “Партії регіонів” та адвокатом Геннадія Кернеса.

Чоловік Марини Стаматіної  В’ячеслав Стаматін, який пронад 10 років очолював КП “Харківський метрополітен” у грудні 2021 року пішов у відставку.

33-річний Костянтин Лобойченко працював заступником мера з питань сім’ї, молоді та спорту з 2016 року, до того був помічником міського голови. За інформацією ЗМІ, з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Лобойченко не виходив на роботу.

За інформацією сайту Харківської міськради, до складу виконкому входять 16 людей.

Як повідомляв Харків Times, дванадцята позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання відбулася у дистанційному режимі 10 серпня. До порядку денного було внесено 25 питань та “Різне”. Зокрема, депутати затвердили Положення про звання «Почесний громадянин міста Харкова» та розглянли питання про присвоєння цього звання. Також було заплановано змінити склад виконкому міськради.

До майбутнього Дня міста Харківська міська рада на своїй 12 сесії VIII скликання присвоїла чергові звання Почесних громадян п’яти вельми поважним громадянам.