Поліцейські п’ять годин ловили молоду левицю у передмісті Харкова

Фото: Поліцейські офіцери громад/Facebook

У спекотну серпневу погоду серед ділянок дачного кооперативу у передмісті Харкова неспішно прогулювалася молода африканська левиця Василина, чим перелякала місцевих мешканців. Заспокоїти людей вдалося поліцейським, які разом з зоозахисниками п’ять годин ловили хижака.

Про це Харків Times  дізнався з повідомлення у Facebook спільноти “Поліцейські офіцери громад”.

Повідомлення про левицю, що прогулюється поміж дач, до поліцейських Пісочинської Територіальної громади надійшло 11 серпня. Велика кішка виглядала спокійною, зовні агресії не проявляла. Але хижак є хижак, тому поліцейські офіцери гормади, які прибули на місце, обмежили пересування людей тією територію. Водночас в дачний кооператив прибули спеціалісти зі служби захисту тварин UAnimals.

“Левицю знерухомили безпечним для її здоров’я снодійним та направили до Київського зоопарку”,  — розповіли поліцейські.

З’ясувалось, що господарі тварини з початком війни виїхали за кордон, лишивши тоді ще двомісячне левеня, на знайомих. Проте дівчинка за цей час неабияк підросла. Врешті, наглядачі, погодились з тим, що спеціалізований догляд за хвостатою мандрівницею нехай здійснюють професіонали.

Як повідомляв Харків Times, з харківського екопарку, який понад місяць жорстоко обстрілювали російські окупанти, було вивезено більше 80-ти тварин. На жаль, багато тварин загинули.

Фото: Поліцейські офіцери громад/Facebook