Біля Малої Рогані знайдено тіло зі зв’язаними руками (фото, відео)

У лісі біля селища Мала Рогань Вільхівської громади Харківського району області знайдене тіло загиблого чоловіка у спецодязі зі зв’язаними руками. Правоохоронці розслідують цей випадок як черговий військовий злочин російських окупантів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Тіло загиблого у лісопосадці знайшли місцеві мешканці. Сьогодні, 10 серпня, співробітники Слідчого управління Нацполіції, криміналісти та співробітники прокуратури оглянули місце страшної знахідки.

«Знайдене тіло знаходиться в стані гнилісних змін. Під час огляду під тілом правоохоронці виявили скотч і стяжки, а також залишки кістей рук», – йдеться у повідомленні.

З огляду на те, що Мала Рогань з 24 лютого по 28 березня була окупована російськими загарбниками, а фахівці вважають, що знайденого чоловіка вбили саме в цей період, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни).

Особа загиблого та обставини його смерті встановлюються, розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, у звільненому від рашистів 4 квітня селі Гусарівка Ізюмського району області було знайдено три тіла закатованих та спалених людей. Одне з цих тіл виявилося дитячим.

Також на території села знайдено тіло розстріляного місцевого фельдшера зі зв’язаними руками. А біля села на дорозі знайшли автівку, в якій від артилерійського обстрілу загинула родина з трирічним малюком.

Згодом у Гусарівці було знайдено ще два спалених тіла закатованих людей – чоловіка та жінки.