На Північній Салтівці підвищують надійність електропостачання

Фото: АТ "Харківобленерго"

Енергетики замінили пошкоджений через обстріли трансформатор в підстанції на Північній Салтівці. Тепер електропостачання одного з найбільш постраждалих від російських ударів районів Харкова стане більш надійним.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі АТ «Харківобленерго».

Підстанція, в якій замінили трансформатор, живить сім багатоквартирних будинків по вул. Гвардійців Широнінців та вул. Джерельній. Нове сучасне обладнання було отримано в рамках гуманітарної допомоги для відновлення постраждалих унаслідок бойових дій енергетичних підприємств України.

“Найбільш постраждалий унаслідок артилерійських та ракетних обстрілів житловий масив Харкова потроху загоює глибокі рани. Люди повертаються до власних квартир, прибирають сміття після вибухів, ремонтують розбиті будівельні конструкції, склять вікна. Фахівці АТ “Харківобленерго” на Північній Салтівці підключили електрику до всіх придатних для життя будинків. Разом з тим, постало питання щодо забезпечення надійності електропостачання мешканців району”, – зазначили на підприємстві.

До цього часу електропостачання здійснювалося лише від одного трансформатору, що не забезпечувало належний рівень безперебійності та загрожувало аварійним знеструмленням багатоповерхівок.

Як повідомляв Харків Times, 10 червня на Північній Салтівці відновили електропостачання.

З  з 12 червня відновили газопостачання 5 тис. мешканців мікрорайону “Салтівка 1”.