На Північній Салтівці частково відновили газопостачання

Фото: АТ "Харківміськгаз"

Понад два тижні знадобилося, щоб частково відновити газопостачання мешканцям Північної Салтівки – одного з найбільш постраждалих через російські обстріли мікрорайонів Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі АТ «Харківміськгаз».

За інформацією компанії, з 12 червня послугу отримують 5 тис. мешканців мікрорайону “Салтівка 1”.

Працівники «Харківміськгазу» розпочали ремонтно-відновлювальні роботи на мережах після розмінування території працівниками ДСНС.

“За два тижні спеціалісти АТ «Харківміськгаз» обстежили підземні та надземні газопроводи, а також внутрішньобудинкову газову систему. На 30 будинках виконали зварювання пошкоджень від обстрілів та вибухів, замінили десятки метрів пошкоджених ділянок газопроводів, запірних пристроїв.”, – розповіли в компанії.

Окрім цього, на деяких багатоповерхівках, які знаходяться у задовільному технічному стані, виконали перемонтаж газової мережі. На жаль чимало будинків на Півчнічнй Салтівці, яка і досі потерпає від російських обстрілів, вже не підлягає реконструкції.

У компанії запевнили, що ремонт газової інфраструктури буде продовжено на тих територіях Північної Салтівки, де вже проведено розмінування.

Як повідомляв Харків Times, 8 червня у мікрорайоні “Горизонт” відновили газопостачання.

10 червня на Північній Салтівці відновили електропостачання.