Водій тролейбуса, що постраждав від обстрілу “Барабашово”, після лікування планує повернутися на роботу (відео)

У харківській лікарні продовжують лікуватися 12 мирних мешканців, що постраждали внаслідок удару з РСЗВ, який російські окупанти нанесли вранці 21 липня неподалік станції метро “Академіка Барабашова”. Четверо поранених досі перебувають у вкрай важкому стані.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній віськовій адміністрації з посиланням на лікарів.

За словами виконувача обов’язків медичного директора закладу, двох пацієнтів було госпіталізовано в травматологічне відділення, три лікуються в нейрохірургічному, ще один – у відділенні хірургії голови та шиї.

“Шість постраждалих були госпіталізовані до хірургічного відділення і саме ця категорія хворих отримала найтяжчі пошкодження. Це поранення печінки, кишківника, нирок. Загальний стан таких хворих тяжкий», – розповів медик.

Стан чотирьох поранених досі вкрай важкий. Двом з них сьогодні, 25 липня, проводять повторні оперативні втручання – видаляють уламки.

Серед поранених 21 липня – водій тролейбуса Олександр. Чоловік відбувся легким пораненням ноги, хоча його тролейбус – повністю знищено ворожим снарядом. Він сам говорить, що народився в сорочці й буде в цей день відзначати свій другий «день народження».

«Ситуація дуже проста: приїхав на кінцеву зупинку, висадив людей, почав розвертатись і в цей момент прилетіла ракета. Вона потрапила прямим попаданням у тролейбус, а інша – попереду тролейбуса», – розповів про події того дня Олександр.

Також Олександр відзначає, що якби пасажири не встигли вийти з тролейбуса, жертв було б значно більше.

Усі поранені в день обстрілу зупинки – цивільні громадяни. Після завершення лікування чоловік планує знов керувати тролейбусом.

“Військові не кидають свою роботу, якщо їх поранили. Лікарі не кидають свою роботу, і я не буду кидати свою роботу”, – розповів Олександр.

Щодня до лікарні із районів області прибувають мирні мешканці, яких покалічило через обстріли росіян.

О 6 ранку 25 липня поранення в руку отримала Наталя із селища Слатине. Жінка збиралася поратися по господарству, коли в будинок прилетів снаряд. Господарку довелося витягувати із зруйнованої будівлі.

«Слатине дуже обстрілюють… У погріб тільки люди бігали, навіть не можна було вийти вранці – сильно стріляли», – говорить Наталя.

Постійно ворог обстрілює й населені пункти Золочівської громади. 20 липня у селі Довжик місцеву мешканку, яка вийшла на город, поранило уламком. У лікарні 72-річній жінці ампутували ногу. Сусід Людмили загинув на місці.

«Просто будинки житлові обстрілюють, просто вулиці, житло руйнують, інфраструктуру – все руйнують. Постійно таке. Золочів взагалі розбитий», – розповів син постраждалої Андрій.

Як повідомляв  Харків Times, 20 липня, приблизно о дев’ятій ранку рашисти вдарили з РСЗВ по Салтівці. Внаслідок російського обстрілу загинули двоє дорослих та 13-річний підліток. 15-річна сестра загиблого підлітка Ксенія отримала важкі поранення, дівчині зробили декілька операцій.