Випадок ботулізму в Харкові розслідуватиме поліція

Ілюстративне фото: ukr.media

У зв’язку з виявленням у Харкові випадку ботулізму фахівці Держпродспоживслужби проводять заходи з питань дотримання санітарного законодавства на торговельному об’єкті, розташованому на вулиці Полтавський шлях у Холодногірському районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби Харківської області.

«За фактом реалізації рибної продукції, що могла стати причиною інфікування на ботулізм, спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області вилучені з реалізації 57,4 кг риби в’яленої непатраної (густера – 44,5 кг, тарань – 2,5 кг, щука – 2,7 кг, вобла – 7,7 кг), які перебувають на відповідальному зберіганні до прийняття рішення про подальший обіг», – йдеться у повідомленні.

Висновки щодо ймовірного джерела, факторів та шляхів передачі інфекції будуть зроблені за результатами лабораторних досліджень.

«Для з’ясування походження та поставок продукту матеріали направлені до Головного управління Національної поліції в Харківській області. Інформація про випадок підозри на ботулізм внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022221210000523 від 16.07.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 325 КК України: порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань», – повідомили у Держпродспоживслужбі.

Санітарно-епідеміологічне розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, 10 липня до Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні був госпіталізований 40-річний харків’янин із симптомами ботулізму.