У Харківській області через ворожі обстріли горіли господарчі споруди, гараж та сміттєзвалище

Фото: ДСНС

За добу з 17 по 18 липня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили чотири пожежі, спричинені ворожими обстрілами. Горіли приватні господарчі споруди, гараж та сміттєзвалище.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Богодухівському, Ізюмському та Чугуївському районах області.

У Печенізькій громаді після одного з рашистських влучень постраждав 63-річний чоловік. Російський боєприпас влучив у господарчу споруду приблизно о 19:48. Чоловік, намагаючись вилізти через вікно з охопленої вогнем споруди, порізав руки склом.

“Врешті постраждалий від госпіталізації відмовився. Рятувальники 29-го Державного пожежно-рятувального посту загасили вогонь протягом години.”, – розповіли у ДСНС.

У Богодухівському районі близько 22:45 ворог також влучив у приватну господарчу споруду площею біля 70 кв.м. А о 00:50 – у приватний гараж, що горів на площі 140 кв.м. Внпсілдок обстрілів та пожеж люид не постраждали.

В окупованій Балаклійській громаді ворожі снаряди влучили у сміттєзвалище. Проте гасіння даної пожежі не було можливим через небезпеку для особового складу ДСНС.

Крім того, два рази рятувальники виїздили для перевірки місць влучання рашиських боєприпасів у житлові багатоповерхівки, де не трапилось пожеж. У Київському районі Харкова частково зруйновані дві дев’ятиповерхівки, постраждалих немає.

У м. Чугуєві вибухом вибиті вікна у житловій п’ятиповерхівці. На п’ятому поверсі були заблоковані вхідні двері до однієї з квартир. Рятувальники провели їх деблокування, щоб дати можливість вийти її мешканцям.

Загалом за добу рятувальники здійснили 18 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 12, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 4;
  • 1 – на проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 1 – на допомогу населенню;
  • 4 — інші виїзди.

Піротехніки ДСНС ліквідували 6 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 18 липня ворог завдав удару з РСЗВ по північному району Харкова – П’ятихаткам. Були пошкоджені дві багатоповерхівки, автівки та прилегла територія.