Слідчі відкрили кримінальну справу на чиновницю, яка впроваджувала стандарти освіти рф у Вовчанську

Очільниця відділу освіти Вовчанської міської ради 55-річна Віра Сорокова після окупаціїї міста добровільно почала працювати на ворога. Підробиці її співпраці з окупантими тепер ретельно вивчають українські слідчі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, Віра Сорокова, залишившись на керівній посаді, доклала чимало зусиль, щоб діти у Вовчанському району почали вчитися за програмою та підручниками країни-агресора.

“Вона скликала наради директорів шкіл та дитячих садочків, на яких проводила антиукраїнську агітацію та повідомляла про впровадження стандартів освіти рф. Крім того, жінка закликала колег співпрацювати з новоствореною владою.”, – розповіли у прокуратурі.

Таким чином, вона здійсняла пропаганду у закладах освіти незалежно від типів та форм власності з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України, встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України. Такі дії є злочином, за який передбачане покарання за ч. 3 ст. 111-1 КК України. А саме – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Слідчі заочно повідомили Вірі Сороковій про підозру у скоєнні цього злочину.

Як повідомляв  Харків Times, 44-річному мешканцю міста Вовчанськ Дмитру Чигринову, який перейшов на бік окупантів і допомогав їм облаштуватися у рідному місті, заочно повідомили про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Голова Вовчанського районного суду Харківської області Ірина Уханьова перейшла на бік окупантів і сприяла в утворенні у місті так званого судового органу рф.