Росіяни обстріляли Індустріальний район Харкова – госпіталізовані п’ятеро людей (доповнено, відео, фото)

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

Сьогодні, 12 липня, близько о 13:30 російські окупанти вчергове накрили вогнем Індустріальний район міста Харкова – містяни чули приблизно півтора десятки вибухів. Внаслідок обстрілу постраждали чотири людини.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Отримані травми середнього ступеня тяжкості, усі госпіталізовані до медичних установ, загрози їхньому життю немає”, – розповів очільник області.

Прес-служба Генеральної прокуратури повідомила пізніше, що під вогнем окупантів опинились території чотирьох підприємств та приватне домоволодіння. Внаслідок обстрілу поранено п’ятеро людей.

Прес-служба Головного управління ДСНС у Харьковській області повідомила, що найбільша за розмірами пожежа виникла о 13:33 на виробничому підприємстві в Немишлянському районі. Там на відкритому майданчику, де зберігалась готова продукція, горіли бухти з кабелями на площі 300 кв.м. Вогонь стрімко набирав сили і розповсюджувався, загрожуючи охопити ще більшу площу.

“Працівники підприємства самоорганізувались і разом з рятувальниками вжили заходів щодо рятування майна. Спільними зусиллями їм вдалось зберегти значну частину готової продукції від знищення. Вогнеборці подали на гасіння вогню пожежні стволи і вже о 14:42 локалізували його. Остаточно пожежу приборкали о 16:43”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, зранку  вчора, 11 липня російські загарбники обстріляли Харків з ракетних систем залпового вогню. Внаслідок обстрілу шість людей загинули, 31 постраждала.

В автівці, що спалахнула від російського снаряду під час обстрілу Харкова вранці сьогодні, 11 липня, загинули 50-річний батько та 17-річний син. Під пряме влучання «урагану» вони потрапили цілком випадково – просто їхали за якоюсь довідкою, потрібною для вступу хлопчика до вишу.

За процесуального керівництва Київської та Салтівської окружних прокуратур Харкова розпочато досудове розслідування вже у двох кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК).