Рятувальник з Нюрнберга допомагає гасити пожежі у Харкові (відео)

Замість відпочинку у Таїланді професійний пожежний Нільс Таль з Нюнберга приїхав до Харкова, щоб допомагати своїм колегам.

Про це Харків Times дізнався з відеосюжету ВВС.

Німець не приховує, що  батько вмовляв його відмовитися від цієї витівки.

“Спочатку мій батько сказав: не роби цього. Просто залишайся у Польщі, води вантажівку або ще що-небудь. Роби, що бажаєш, але тут в Європі. Піклуйся про біженців, наприклад.”, – розповів Нільс Таль.

До Харкова він приїхав у відпустку, яку спочатку планував провести у Південно-Східній Азії.

“Я відчував провину, лежачи на пляжі в Таїланді, поки відбувається щось подібне. Саме цьому я вирішив приїхати сюди, щоб допомогти безпосередньо на місці. А не на території НАТО, де все гаразд.”, – розповів німецький рятувальник.

Разом з харківськими рятувальниками він гасить пожежі та розшукує людей під завалами в зруйнованийх російськими обстрілами будинках.

“Якщо бажаєш жити у цивілізованому світі, необхідно щось робити. І я частково пишаюся тим, що залишаюся на правильній сторінці історії”, – каже Нільс Таль.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 9 по 10 липня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 11 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горів приватний будинк, склад, хвойна підстилка на площі більш, ніж 15 га, лан з пшеницею на корені (вигоріло біля 1000 кв.м.) і приватна господарча споруда.