Піде під суд мешканець Краснограда, який з вікна квартири закликав підримати армію рф

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

У Харківській області судитимуть чергового прихильника «руzzкого міра», який публічно підтримував рф у війні проти України.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

За оперативною інформацією, 48-річний житель міста Красноград влаштував щось на кшталт мітинга на підтримку агресора.

“З вікна власної квартири в багатоповерховому будинку публічно виправдовував та закликав до підтримки збройної агресії російської федерації проти України”, – розповіли в поліції.

Правоохоронцям про колаборанта повідомили очевидці правопорушення.

Під час перевірки повідомлення поліцейські встановили, що 48-річний чоловік має проросійські погляди та підтримував агресивну політику рф.

Слідчі Красноградського районного відділу поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Слідство не повідомляє, чи був негідник тверезий під час цього “мітингу”, але обіцяє вже завтра, 11 липня, передати до суду справу на цього негідника.

“Колаборанту повідомлено про підозру. З понеділка (11 липня – прим. ред) справа вже буде в суді”, – запевнив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов.

Як повідомляв Харків Times, за допомогу агресору піде під суд 39-річна мешканка Чугуївського району.