У соцмережах поширюють вкид про захоплення росіянами Цупівки

У соцмережах поширюється інформація про захоплення російською армією сіл Цупівка, Дубівка, Лобанівка, Токарівка друга, Кочубеївка та Шопине Дергачівської громади Харківської області. Це типова маніпуляція, коли до переліку сіл, які дійсно контролюють окупанти, додають населені пункти, за які точаться бої.

Про це Харків Times повідомив Дергачівський міський голова Вячеслав Задоренко.

“Цей «вкид» є або свідченням інформаційної неграмотності адміністраторів деяких спільнот у соцмережах, або спрямованою провокацією агресора, на меті якого – викликати паніку серед місцевого населення.”, – розповів Вячеслав Задоренко.

Очільник Дергачів підкреслив, що щодня інформує про ситуацію на фронті. Станом на 29 червня вона не змінилися  у Цупівці продовжуються бойові дії, в районі Дементіївки теж, а Дубівка, Лобанівка, Токарівка друга, Кочубеївка, Шопине й інші населені пункти Токарівського округу й до цього перебували під контролем окупаційних військ.

Вячеслав Задоренко закликав мешканців громади довіряти ЗСУ, корситуватися інформацією з офіційних джерел та не піддавайтися провокаціям.

Як повідомляв Харків Times, у середині червня цього року у харківських соцмережах розповсюджували новий фейк – про «спалах холери».