У харківських соцмережах розповсюджують новий фейк – про «спалах холери»

Ілюстративне фото

Інформація про ніби то ймовірний «спалах холери» через знайдення холерної палички у водопровідній воді, що розповсюджується деякими харківськими соцмережами, є фейком.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на КП «Харківводоканал».

За інформацією підприємства, таке повідомлення вже поширювалося у пабліках та чатах різних міст. У них говориться, що чистити зуби та мити фрукти й овочі необхідно виключно кип’яченою водою.

«Ця інформація, швидше за все, спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення. У Харкові якість питної води щодня контролюється показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпеки. Відхилень від вимог Державних санітарних правил та норм немає, водопровідна вода цілком безпечна», – зазначають у «Харківводоканалі».

Відомо, що днями аналогічний фейк розповсюджували у Києві й він також не відповідав дійсності. Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, за результатами епідемічного нагляду та моніторингу довкілля випадків холери на території України взагалі не виявлено.

Харків’ян закликають користуватися виключно перевіреними та офіційними джерелами інформації.

Як повідомляв Харків Times, мешканців Харкова просять не довіряти фейковій інформації, згідно з якою КП «Жилкомсервіс» нібито звертається до містян з проханням залишати свої квартири відчиненими.