Російський «Іскандер» “звільнив” від роботи близько 100 харків’ян (фото)

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

У ніч на 29 червня російські загарбники зруйнували завод «Машгідропривід», що знаходився у Слобідському районі Харкова. Це підприємство більше не зможе випускати гідроциліндри для сільгосптехніки чи машин, потрібних у комунальному господарстві. Без роботи залишилися близько ста харків’ян.

Про це Харків Times дізнався з розповіді Суспільному заступника директора підприємства Володимира Світличного.

«Після 24 лютого ми не змогли відновити ті обсяги, які були, і більше займалися підсобними роботами. А після сьогоднішньої ночі підприємство повністю зруйноване, повністю зупинене, люди втратили роботу», – каже Світличний.

З його точки зору, по заводу влучили за наведенням або ж за допомогою раніше встановленого «маячка».

«Один вибух потужний. Прямо в центрі цеху величезна вирва, тобто явно цілеспрямовано сюди цілилися: чи маяк стояв, чи наводили. Цех стоїть уздовж вулиці, мабуть, тут ходили, і за наведенням. Ну дуже точно, видно — вирва прямо в центрі цеху, значить, за наведенням… Боляче, прикро. Заради чого це робиться, хто від цього задоволення отримає? Або як це принесе комусь перемогу на фронті — тим, хто прийшов сюди непрохані, я не розумію. Просто божевільне варварство, яке нічим не пояснюється», — вважає заступник директора підприємства.

На щастя, під час обстрілу на заводі були лише нічні охоронці й вони залишилися неушкодженими. Зруйнована будівля, пошкоджені промислові цехи, вигоріли близько тисячі кв. метрів. За попередніми даними військових, російські загарбники завдали удару з ракетного комплексу “Іскандер”.

Як повідомляв Харків Times, ракети, що їх нам «надсилає» останнім часом російський бєлгород, знову зруйнували в Харкові кілька «суто військових» об’єктів – житловий будинок у Шевченківському районі міста та підприємство у Слобідському. Правоохоронці вже розслідують ці порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).