Встромив сокиру в авто – в Харкові засудили чоловіка, який погрожував поліцейському

У Харкові до п’яти років позбавлення волі засудили 48-річного чоловіка, якого обвинувачували у погрозах поліцейському і пошкодженні його майна. Так, підсудний встромив сокиру в авто правоохоронця.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, в 2020 році співробітник управління стратегічних розслідувань отримував в месенджері повідомлення з погрозами розправи. Погрози були пов’язані з професійною діяльністю поліцейського, який займався розкриттям тяжких та особливо тяжких злочинів, в тому числі документуванням злочинної діяльності організованих груп.

“48-річний обвинувачений, здійснюючи психологічний тиск, у квітні 2020 року встромив сокиру в автомобіль «Skoda Octavia», на якому їздив поліцейський. У подальшому зловмисник спільно з іншими особами розробляв план вбивства співробітника поліції, але був викритий правоохоронцями”, – розповіли в прокуратурі.

Крім того, встановлено, що у грудні 2020 року цей же чоловік спільно зі пособниками підпалив автомобілі Toyota Land Cruiser та Infiniti, які належали родині підприємців.

Судили зловмисника за пособництво у готуванні до посягання на життя працівника правоохоронного органу, умисному пошкодженні майна, що належить співробітнику правоохоронного органу, та знищенні чужого майна (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 347, ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ст. 348, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 КК України).

29 червня 2022 року суддя Київського районного суду м. Харкова виніс обвинувальний вирок та призначив чоловіку покарання у виді 5 років позбавлення волі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

За інформацією прокуратури, рік тому у справі про погрози поліцейському було чотири підозрюваних. 27 липня 2021 року двом зловмисникам повідомили про підозру за фактом готування до посягання на життя співробітника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 14, ст. 348 КК України), ще двом – по факту умисного знищення майна (ч. 2 ст. 194 КК України).

За інформацією прес-служби Нацполіціі України, учасники угруповання – раніше судимі жителі Харківської області у віці від 36 до 47 років. Вони систематично займалися залякуванням співробітників правоохоронних органів, судової системи, підприємців. Від дій бандитів також постраждала одна із харківських суддів. Спочатку на вулиці жінці плеснули в обличчя зеленкою. Потім підпалили її авто – Mazda CX-7. Діяли бандити на замовлення.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 10 грудня на вулиці Клеменова Дача у Харкові вогонь знищив легкові автомобілі Infiniti FX-37 та Toyota Land Cruiser. Правоохоронці підозрюють підпал.