За добу на Салтівці згоріли два позашляховика і Kia (фото, доповнено)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Протягом ночі 10 грудня вогонь знищив легкові автомобілі Infiniti FX-37, Toyota Land Cruiser і Kia Ceed, припарковані біля житлових будинків в Немишлянському і Київському районах Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Головного управління ДСНС області.

Першою загорілася Kia Ceed, 2010 року випуску, яка стояла поблизу багатоповерхового будинку на вулиці Драгоманова, 4. Рятувальникам про пожежу в легковику повідомили о 1:29.

Коли пожежники прибули на місце події, вогонь охопив Kia на площі в п’ять квадратних метрів. Протягом 15 хвилин рятувальники локалізували пожежу і через 45 хвилин повністю загасили.

Поки один підрозділ рятувальників гасив палаючу Kia, другий виїхав на вулицю Клеменова Дача. В 2:19 на номер служба порятунку “103” повідомили, що навпроти будинку № 11 на вулиці Клеменова Дача горять відразу два автомобілі – Infiniti FX-37, 2011 випуску і Toyota Land Cruiser 200 2014 року випуску.

“До місця події виїхали рятувальники 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На момент їх прибуття загальна площа пожежі становила 10 кв.м. Рятувальники подали одночасно 2 ствола на гасіння обох автомобілів. Вогонь вдалося локалізувати о 02:45 та ліквідувати в 03: 20.”, – розповіли в ДСНС.

Під час подій жертв і постраждалих не було.

За інформацією прес-служби Нацполіції області, автомобіль Kia підпалили двоє чоловіків, чиї особи наразі встановлюються. На думку правоохоронців, найвірогіднішою причиною пожеж у позашляховиках на вулиці Клеменова Дача також став підпал.

Поліцейські провели огляди місць події та вилучили речові докази. Наразі проводяться невідкладні слідчо-оперативні дії, спрямовані на встановлення усіх обставин подій та затримання зловмисників.

Слідчими відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби в Харкові згоріли Opel Astrа і ВАЗ 21099.