У Харкові російські ракети “денацифікували” школу, дитсадок, кафе та адмінбудівлю (фото)

Фото: ДСНС у Харківській області

Протягом доби, 26-27 червня російські окупанти з притаманною їм звичкою наносили удари по житловій інфраструктурі Харкова та області. Внаслідок ворожих обстрілів загинули дві жінки, п’ять мирних жителів поранені.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військовій адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, у ніч на 27 червня під ворожий вогонь потрапили Київський та Шевченківський райони Харкова,

“Вночі у Харкові російська ракета влучила у подвір’я школи. Унаслідок ще одного ракетного удару пошкоджена адміністративна будівля.”, – розповів очільник області.

За попередньою інформацією, люди внаслідок цих ударів не постраждали.

Через ракетний удар постраждав навчальний заклад у Шевченківському районі міста Харкова. Про це Харків Times розповіли у Харківській обласній прокуратурі. На місці падіння ворожого боєприпасу утворилася вирва глибиною сім метрів. Також пошкоджено будівлю школи та низку автомобілів.

У Київському районі Харкова внаслідок ракетного удару окупантів пошкоджені житлові будинки, дитячий садок, швейний цех, кафе та магазин.

Слідчі вже оглянули місця подій та розпочали два кримінальних провадженння за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

В області, за інформацією Олега Синєгубова, росіяни обстріляли Чугуївський і Харківський райони.

“У Чугуївському районі внаслідок обстрілів росіян загинули 21-річна та 57-річна жінки. Ще двоє людей поранені. Снаряди влучали по господарських спорудах, пошкоджено вуличний газогін. У Харківському районі протягом доби через російські обстріли отримали вибухові травми ще троє цивільних.”, – розповів очільник області.

Протягом доби на Харківському напрямку загарбники вели наступ в напрямку Дементіївки та Питомника, зазнали втрат та відійшли. Окупанти дистанційно замінували місцевість біля Федорівки, Українки, Замулівки, Шестакового та Перемоги.

У районі Ізюма ворог не полишає спроб наступати в напрямку Долини та Мазанівки. Наші захисники чинять спротив, знищуючи живу силу та бронетехніку окупантів.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 26 червня російські нелюди обстрілювали житлові райони Харкова, зокрема Холодногірський та Немишлянський. Від обстрілів постраждали житлові будинки, лікарня, автівки, гаражі.