У Чугуївському районі російські снаряди вбили двох жінок та спровокували пожежі

Фото: ДСНС у Харківській області

Протягом доби 26-27 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області сім пожеж, спричинених російськими обстрілами. П’ять таких пожеж виникло у Чугуївському районі області

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Найбільша за добу пожежа виникла у у житловому секторі села Коробочкіно Чугуївського району. 26 червня через російський обстріл на одному з приватних подвір’їв спалахнули дві господарчі споруди. Полум’я охопило площу біля 200 кв.м. За дві години рятувальникам вдалось ліквідувати вогонь.

“О 20:46 в с. Калугіно-Башкирівка Чугуївського району, внаслідок ворожих обстрілів горіла господарча будівля на площі 4 кв.м. Внаслідок обстрілу загинуло дві жінки, ще дві особи постраждало та були госпіталізовані.”, – розповіли в ДСНС.

У ніч на 27 червня внаслідок ракетного удару загорілася двоповерхова адмінбудівля в Київському районі Харкова. Горіли кімнати на другому поверсі. Площа пожежі склала близько 60 кв.м.

Близько опівночі ще одна ракета поцілила на подвір’я школи у Шевченківському районі Харкова. В результаті вибуху будівля школи зазнала часткових пошкоджень. Також загорілась розташована поруч господарча споруда.

Загалом за добу рятувальники здійснили 18 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 9, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 7, пожежі з інших причин — 2;
  • 2 — на проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 5 — для надання допомоги населенню.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 7 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, у ніч з 25 на 26 червня російські окупанти з притаманною їм нелюдською звичкою нанесли удари по житловому сектору, багатоповерхівкам та лікарні міста Харкова. Через ворожі обстріли горіли балкони квартир багатоповерхівок, автомобілі та гаражі.