Українські воїни відкинули ворога від села у Харківській області

Фото: ЗСУ

За останню добу російські війська намагалися штурмувати село Уди біля кордону з рф у Харківській області. Українські війська відбили штурм та змусили ворога відійти зі втратами.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

«На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. На Харківському напрямку росіяни намагалися штурмувати с. Уди, що біля кордону з рф», – повідомив Синєгубов.

У ранковому зведенні Генштабу України щодо становища на українсько-російському фронті повідомлено, що «дії ворожої штурмової групи в районі населеного пункту Уди наші воїни рішуче придушили. Противник відійшов».

Як розповів Синєгубов, російські загарбники минулої доби продовжували обстрілювати з артилерії та РСЗВ Харків та Харківську область. Ракетних ударів було завдано по Київському та Немишлянському районах міста. На території області ворог минулої доби обстрілював Богодухівський, Харківський, Ізюмський та Чугуївський райони. Зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, сталося кілька пожеж, є загиблі та поранені.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в Ізюмському районі були поранені п’ятеро мирних мешканців, загинула 59-річна жінка. У Чугуєві були поранені двоє людей, у Чугуївському районі поранення зазнав фельдшер екстреної меддопомоги. Ще одну людину було поранено у Харківському районі області.

«В районі Ізюма ворог веде наступ в напрямку Довгенького та Долини. Сили оборони України тримають свої позиції», – повідомив голова ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на вчора, 24 червня, російські ракети, випущені з білгородської області рф, влучили у будівлю Спортивного комплексу «Політехнік» НТУ «ХПІ» в центрі Харкова.