Через російські обстріли в Харківській області горіли ліси, будинки, гаражі та автівки

Фото: ДСНС у Харківській області

Протягом доби 23-24 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області 16 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли приватні будинки, господарчі споруди, автомобілі, адміністративні та виробничі будівлі, а також екосистеми.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Протягом доби найбільше пожеж, спричинених ворожими ударами, виникло, в Ізюмському (5), Чугуївському (5) та Харківському (4) районах області. По одній такій пожежі виникло в Київському районі Харкова, та Богодухівському районах області.

Так на зранку 23 червня у м. Балаклія в результаті обстрілів загорілися відразу з півсотні дерев’яних сараїв, 4 гаражі та автомобіль. Пожежний підрозділ виїхав на місце пожежі о 05:35, а вже о 07:49 вогонь був ліквідований.

О 07:46 один зі снарядів влучив у приватний будинок у м. Чугуєві. Там постраждали 4 людей. Пожежу на площі 70 кв.м. ліквідовано об 11:10.

На території Донецької громади зайнялась хвойна підстилка у хвойному лісі. Вогонь розповсюдився на площу 6 га. З вогнем боролись пожежні підрозділи Андріївської місцевої пожежної команди, Ізюмського лісгоспу та 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Селище Циркуни зазнало обстрілів близько 20:00. Там трапилось відразу 3 пожежі. Горіли 3 двоповерхові будинки на загальній площі 850 кв.м. Останній осередок пожежі ліквідований о 23:30.

22:40 — м. Дергачі. Ворожий снаряд влучив у приватне подвір’я. Горіли гараж, літня кухня, господарча споруда та 2 автомобіля на площі 80 кв.м. Пожежа приборкана о 01:20.

Вже 24 червня близько 00:26 ракета окупантів влучила в один зі спортивних об’єктів у Київському районі Харкова. Будівля зазнала значних руйнувань, трапилась пожежа на площі 200 кв.м. До її ліквідації було залучено 5 оперативних відділень ДСНС. О 04:09 вогнеборцям вдалось приборкати вогонь. Попередньо постраждалих немає.

Загалом за добу рятувальники здійснили 29 оперативних виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 18, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 16, пожежі з інших причин — 2;
  • 2 — на проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 2 — для допомоги комунальним службам;
  • 3 — для надання допомоги співробітникам поліції;
  • 4 — інші виїзди.

Як повідомляв  Харків TimesЧугуївська громада Харківської області вже третю добу виживає під безжальним вогнем рашистів. 23 червня внаслідок ворожих обстрілів у смт Печеніги поранено сім людей, двоє з них – діти.

Вночі 24 червня російські загарбники практично зруйнували Спорткомплекс ХПІ.