ЗСУ важкими зусиллями, але просуваються у Харківській області у бік кордону з рф – Синєгубов

Фото: armyinform.com.ua

У Харківській області станом на 11 червня продовжуються бойові дії, найскладнішим напрямком залишається Ізюмський, де ворог не не полишає спроб прорвати оборону захисників України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За словами очільника області, протягом доби в районі Ізюма ворог вів штурмові дії на напрямку Пасіка – Богородичне, пробує закріпитися на околиці Богородичного. ЗСУ стримують ворога та завдають йому суттєвих втрат.

“Збройні сили України у травні відбили окупантів від околиць міста Харкова і зараз важкими зусиллями, однак просуваються на півночі, на північно-східному напрямку нашої області, звільняючи наші населенні пункти, вигризаючи кожен метр нашої території.”, – розповів Олег Синєгубов.

Ворог, не маючи військових успіхів, зосередив увагу на ударах по цивільним об’єктам, фактично маючи на меті терор проти мирного населення.

Минулої доби російські окупанти обстрілювали місто Харків з реактивних систем залпового вогню “Смерч” та “Ураган”, також наносив ракетні удари. Внаслідок ворожих обстрілів в Київському районі Харкова пошкоджена промислова будівля. Люди, на щастя, не постраждали.

Також під ворожим вогнем опинився Чугуївський район. В с. Коробочкине снаряд влучив в приватний будинок. Рятувальники вилучили з-під завалів тіла двох загиблих чоловіків та двох жінок. Ще одна людина в Коробочкиному поранена. Двоє постраждалих у Малинівці.

Продовжує потерпати від ворожих обстрілів місто Дергачі. 10 червня тут через удари росіян постраждали двоє людей. Одна людина травмувалася в селищі Печеніги.

Очільник області знов звернувся до мешканців регіону з проханням не нехтувати сигналами повітряної тривоги, намагатися як можна більше часу проводити у безпечних місцях, в укриттях.

Олег Синєгубов окремо наголосив на необхідності дотримуватися світломаскування під час комендантської години.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 9-10 червня російські окупанти знов обстрілювали Харків та область з РСЗВ та артилерії. Внаслідок ворожих обстрілів загинули двоє та отримали поранення 15 людей. Серед постраждалих – 12-річний хлопчик з села Грушуваха Ізюмського району.