У Чкалівській громаді ворожий снаряд зруйнував будинок – є загиблі

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 10 по 11 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області 13 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Палали житлові будинки, господарчі споруди, виробничі будівлі, легкові автомобілі, а також екосистеми.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Протягом доби Чугуївський район найчастіше потрапляв під ворожий вогонь. 10 червня на території району рятувальники загасили вісім пожеж. Одна з них виникла приблизно о 6:02 на сільгосппідприємстві на території Чкалівської громади. Снаряд потрапив до складського приміщення одного з товариств.

“Сталось загоряння на площі 50 кв.м. Рятувальники 39-го Державного пожежно-рятувального поста гасили вогонь з 06:02 до 08:50.”, – розповіли у ДСНС.

Після ще одного прильоту на територію Чкалівської громади сталось руйнування будівельних конструкцій приватного будинку, де загинули відразу четверо людей. Рятувальники допомогли дістати їхні тіла з-під завалів.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами також трапились у Київському (1) районі Харкова, та Харківському (4) районах області.

Під час масового обстрілу приватного сектору у м. Дергачі, який стався о 12:00 10 червня, постраждали двоє людей. Також виникли відразу чотири пожежі у приватних будинках. Ризикуючи потрапити під повторний обстріл, рятувальники загасили усі пожежі, останню з них – о 13:40.

Загалом за добу рятувальники здійснили 59 оперативні виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 41, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 13, пожеж з інших причин — 28;
  • 1 — для проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 4 раз на допомогу комунальним службам;
  • 7 виїздів для надання допомоги населенню;
  • 6 — інші виїзди.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 15 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 9 по 10 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили в Харківській області 20 пожеж, спричинених російськими обстрілами. По одному з підприємств у Чугуївському районі рашисти двічі за добу наносили удари.