Борова під окупацією: окупанти тепер рахують Харківську область у складі рф

Фото часів Другої світової війни

Російські загарбники, що вже другий місяць окупують Борову Харківської області, схоже, остаточно заплуталися у своїй вигаданій химерній географії. Тепер вони намагаються зарахувати цей населений пункт до… «Ізюмського району Харківської області рф».

Про це Харків Times повідомили у Борівській селищній раді.

«Спочатку вони відносили нашу громаду до так званої лнр, потім тривалий час розповідали, що Борівщина належить до Куп‘янського району білгородської області рф і навіть почали видавати фіктивні свідоцтва про народження та інші «документи» з такою інформацією, а тепер повідомили, що Борова – це Ізюмський район Харківської області рф», – йдеться у повідомленні.

Саме у таких «географічних координатах» окупанти нині вимагають перереєстровувати усі місцеві підприємства, про що й повідомили підприємцям Борівщини на зборах, які відбулися у Боровій вчора, 8 червня.

«Та що б вони не вигадували, фактом є те, що Борівщина була, є і буде невід‘ємною частиною України», – впевнені у селищній раді.

Як повідомляв Харків Times, у Боровій, яка вже другий місяць перебувають під російською окупацією, загарбники намагаються ввести «власний документообіг». Тут почали видавати надруковані на принтері документи типу свідоцтв про народження та смерть, посвідчення тощо, де значиться, що Борова належить до «Куп’янського району Білгородської області російської федерації». Водночас, у самому окупованому Куп’янську ходять бланки із записом: «м. Куп’янськ, Луганська область, рф».