Держава гарантує Харкову захист інвестицій – Терехов

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Президент Володимир Зеленський під час робочого візиту на Харківщину підтримав плани щодо розвитку Харкова а очільник Офісу Президента Єрмак пообіцяв державні гарантії захисту інвестицій.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

«Ми обговорювали плани, і я отримав колосальну підтримку, за що вдячний нашому Президентові. Також я розмовляв із главою Офісу Президента, і він також підтримує усі наші ідеї. У нас є план – зробити Харків ідеальним містом майбутнього. Для цього ми сьогодні працюємо, а держава дасть нам гарантії під інвестиції», – зазначив Терехов після вчорашнього, 29 травня, візиту голови держави до Харкова в рамках робочої поїздки.

Ігор Терехов наголосив, що у Харкові необхідно запустити будівництво нових об’єктів, щоб створити робочі місця. Зокрема, за його словами, мегаполісу потрібні індустріальні парки для надходження інвестицій в економіку, що дозволить Харкову бути не дотаційним, а самодостатнім містом.

Взагалі то ідея індустріальних парків не нова, її просто відклали кудись у шухляду минулого року. Всі, мабуть, пам’ятають досить амбітний проект групи DCH відомого харківського бізнесмена Олександра Ярославського «Екополіс ХТЗ»? Цей проект, що, за словами Ярославського, «міг у себе вмістити близько мільярда доларів» і реалізацію якого DCH «практично починала» у вересні 2021 року, тоді нічим не завершився. А ще ж були проекти Індустріального парку «Коммунар», індустріальних парків на базі ХДАВП та заводу імені Малишева під егідою «Укроборонпрому» й навіть індустріального парку «Земля і Вода», що його Валківська громада презентувала потенційним турецьким інвесторам. А якщо зазирнути ще далі в минуле, то спливе й проект 2007 року – Індустріальний парк «Рогань», будівництво якого мали намір розпочати у 2009 році. Схоже, ці ідеї продовжують носитися у повітрі, хоча досить незрозуміло, як вони поєднуються із війною.

Як повідомляв Харків Times, 29 травня Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку у Харківську область. Голова держави відвідав передові позиції українських військових, вручив нагороди захисникам та захисницям, та відвідав один з найбільш постраждалих через російські обстріли район м. Харкова – Північну Салтівку.

6 жовтня 2021 року в готелі “Kharkiv Palace” відбулася міжнародна конференція “Харків: розвиток та інвестиції”, на якій обговорювали амбітні мрії створити у Харкові українську «Кремнієву долину». Саме там Олександр Ярославський заявив про те, що група DCH «практично починає» створення «Екополісу ХТЗ».