У Харкові відкрився міжнародний інвестиційний форум

Фото: Харків Times

Міжнародна конференція “Харків: розвиток та інвестиції” проходить сьогодні, 6 жовтня, в готелі “Kharkiv Palace”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Конференцію відкрив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Він подякував представникам бізнесу, інвесторів, міжнародних інститутів, які працюють в Харкові.

Терехов зазначив, що основне завдання міської влади – розвиток інфраструктури та нових індустрій. Секретар міськради підкреслив, що виробництво сучасного харківського трамвая і модернізація транспорту сприятимуть локалізації в місті міжнародних найбільших брендів. А новий сміттєпереробний комплекс у Дергачах – приклад унікального екологічного проєкту, реалізованого за участю великої фінансової організації, який дасть можливість майбутньому поколінню жити в комфортному місті.

“Попереду у нас – амбітні цілі. Харкову потрібні надійні союзники і партнери саме у вашій особі. Багато великих проєктів вже реалізовано. Харків – одна з IT-столиць України, серце і локація амбітного проєкту “Українська Кремнієва долина”. Я дуже хочу, щоб молоді люди, випускники вишів залишалися в Харкові, бачили своє благополучне майбутнє в самому комфортному місті. Наше завдання – дати їм перспективу і забезпечити робочими місцями. Зараз наше місто переживає свій індустріальний ренесанс. Харків – ваш надійний бізнес-партнер. Всі зобов’язання перед інвесторами місто виконує, і всі ваші інвестиції будуть успішні. Інвестори можуть відкривати тут свої виробництва, і ми будемо сприяти цьому. Місто сповідує філософію відкритості. Я хочу, щоб Харків був інвестиційно привабливим містом з унікальним інвестиційним кліматом. Для цього ми будемо робити все можливе”, – заявив Терехов.

Президент групи “DCH” Олександр Ярославський підкреслив, що імена учасників харківської конференції підтверджують, що місту довіряють. Великі інвестори розглядають проєкти, в які готові вкладати кошти. Він зазначив, що Натаніель Ротшильд готовий надати допомогу, користуючись своїми знаннями і зв’язками, в реалізації проєкту зі створення “Кремнієвої долини” в Харкові.

“Це проект” Екополіс ХТЗ “, який може в себе вмістити близько мільярда доларів, і ми практично починаємо його реалізацію. У нас багато можливостей. Ми завжди будемо надійними партнерами для наших друзів”, – сказав президент “DCH”.

У конференції беруть участь глава представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон, голова ради директорів компанії “Volex plc” Натаніель Ротшильд, Надзвичайний і Повноважний посол Швейцарії в Україні Клод Вільд, голова ради директорів “Stadler Rail Group” Петер Шпулер, представники профільних українських міністерств, великі українські бізнесмени, іноземні інвестори. Вони обговорять інвестиційний потенціал Харкова, державно-приватне партнерство, фінансування розвитку муніципалітетів, цифрову трансформацію та інші питання.