Метро у Харкові ходитиме із 07:00 до 19:00 з інтервалом у півгодини

Фото: 2day.kh.ua

Завтра, 24 травня, у Харкові відновляє свою роботу метрополітен. Поїзди ходитимуть по трьох лініях метрополітену, окрім дільниці «Академіка Павлова» – «Студентська» – «Героїв праці». А станція «Госпром» працюватиме лише у якості пересадочного вузла, тобто зайти на станцію буде не можна – лише перейти через неї на станцію «Університет» та у зворотному напрямку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Харківський метрополітен працюватиме з 07:00 до 19:00. Інтервал руху наразі складатиме півгодини.

«Поступово, зі збільшенням кількості пасажирів, інтервал зменшуватиметься. При цьому ми змінюватимемо логістику наземного транспорту таким чином, щоб харків’янам зручно було пересуватися по всьому місту», – пообіцяв з цього приводу мер Харкова Ігор Терехов.

За його словами, це пов’язано із тим, що зараз ще складно оцінити, яким буде пасажиропотік.

Розклад руху поїздів буде розміщено у вестибюлях станцій. Із повним списком працюючих вестибюлів та пішохідних виходів з підвуличних переходів можна ознайомитися тут.

У метрополітені підкреслюють, що містяни можуть, як і раніше користатися станціями у якості тимчасового укриття під час повітряних тривог.

«У перші дні з моменту запуску проїзд у метро буде безплатний», – йдеться у повідомленні. Судячи з усього, це щастя триватиме десь тиждень.

Як повідомляв Харків Times, Харківський метрополітен відновить перевезення пасажирів у вівторок, 24 травня.