У Харківському районі через ворожі обстріли загорілися дев’ять складів

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 14 по 15 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили чотири пожежі, спричинені російськими обстрілами. Горіли приватні будинки, гараж, та декілька складських споруд.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Всі пожежі, спричинені ворожими обстрілами, сталися на території області- по дві у Чугуївському та Харківському районах області. Згоріли 2 приватні будинки, гараж та декілька складських споруд.

Одна з найбільших пожеж виникла у Харківському районі близько 20:00. В одному з населених пунктів цього району через ворожий обстріл загорілися відразу дев’ять будівель, що використовувались як склади на загальній площі 4000 кв.м. Гасити цю пожежу приїхали п’ять відділень рятувальників з Харкова. О 02:30 підрозділи ДСНС виконали бойове завдання з ліквідації цієї пожежі.

На одній з пожеж, що не пов’язана з ворожими обстрілами, постраждав 46-річний чоловік. Його з отруєнням чадним газом доставили до лікарні. Пожежа виникла о 19:16 у квартирі на восьмому поверсі житлової 16-типоверхівки на вул. Людвіга Свободи, 60. Площа пожежі склала близько 40 кв.м. Рятувальники загасили пожежу о 20:21. Ймовірна причина виникнення загоряння необережне поводження з вогнем.

Загалом за добу рятувальники здійснили 17 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 11, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 4, пожеж, що сталися з інших причин — 7;
  • 4 рази для проведення аварійно-рятувальних робіт,
  • 2 — для надання допомоги населенню.

Також протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Київського, Новобаварського, Салтівського, районів міста Харкова.

Силами піротехнічних підрозділів ДСНС знешкоджено 25 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 13 по 14 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 12 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли приватні будинки, гаражі, складські споруди, газогін, хвойна підстилка та трава.