Харківські рятувальники понад шість годин гасили підпалену російським снарядом хвойну підстилку

Ілюстративне фото: ДСНС

За добу з 13 по 14 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 12 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли приватні будинки, гаражі, складські споруди, газогін, хвойна підстилка та трава.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Всі пожежі, спричинені ворожими обстрілами, сталися на території області. Найбільше дісталося Чугуївському (6 пожеж) та Харківському (5 пожеж) районам. У Лозівському районі рятувальники загасили одне загоряння.

“Серед найбільших пожежа на території Дергачівської громади, де горіли залишки конструктивних елементів двох складських будівель на площі 300 кв.м. Вона виникла після ворожого обстрілу о 12:48. Її гасили 2 оперативних відділення 53-ї ДРПЧ до 14:00.”, – розповіли у ДСНС.

На території Чугуївської громади горіла хвойна підстилка та трава на площі 3 га. Чотири відділення рятувальників понад шість годин гасили цю пожежу.

До того ж в одному з населених пунктів Чугуївської громади о 13:27 ворог пошкодив газогін низького тиску. Трапилась пожежа, яку ліквідували о 14:39.

Внаслідок обстрілу Циркунівської громади, який рашисти здійснили о 19:08, загорілися  3 приватні будинки та 2 гаража на площі 500 кв.м. Два оперативні відділення  рятувальників загасили цю пожежу о 21:40.

У Слобожанській громаді також зайнявся приватний будинок. Його обстріляли о 00:36. Площа горіння склала 65 кв.м. Пожежа локалізована о 01:50, ліквідована о 05:55.

Серед пожеж, причини яких не пов’язані з ворожими обстрілами, пожежа в Салтівському районі Харкова, яка виникла о 23:10 у квартирі на дев’ятому поверсі житлової 16-типоверхівки. Площа пожежі склала близько 50 кв.м. Силами підрозділів ДСНС вогонь вдалось ліквідувати о 00:50. Внаслідок події загинула власниця оселі, 1962 року народження. Ймовірна причина виникнення загоряння необережне поводження з вогнем.

Загалом за добу рятувальники здійснили 43 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 24, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 12, пожеж, що сталися з інших причин — 12;
  • 8 разів для проведення аварійно-рятувальних робіт,
  • 9 — для надання допомоги населенню, 2 — інші виїзди.

Також протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Київського, Новобаварського, Салтівського, Індустріального та Холодногірського районів міста Харкова, а також Дергачівської громади.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 49 залучень для знешкодження ворожих боєприпасів, ліквідовано 44 ворожих боєприпаси.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 12 по 13 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 12 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіла суха трава, ангар, тролейбуси та вантажівки.