У Харківській області окупанти під час відступу мінують навіть дитячі ліжка – Синєгубов

Фото: armyinform.com.ua

У Харківській області Захисники України продовжують вибивати російських окупантів з нашою землі. Відступаючи підступний ворог минує все довкола: подвір’я, лісосмуги, узбіччя доріг, навіть дитячі ліжка.

Про це Харків Times  дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Протягом доби 13-14 травня окупанти не завдавали ударів по Харкову, зосередив увагу на позиціях ЗСУ та по громадах області. Від обстрілів страждають: Чугуїв, Дергачі, Золочів, Лозова та інші.

Очільник області підкреслив, що невщухаючі ворожі обстріли свідчать про те, що розслаблятися ще зарано. Закликав усіх адекватно реагувати на сигнали тривоги та не перебувати на вулицях без нагальної потреби.

“Наші збройні сили відтісняють ворога і мешканці починають повертатися до своїх будинків. Це ще занадто небезпечно! Відступаючи, ворог замінував абсолютно все – подвір’я, лісосмуги, узбіччя доріг, навіть дитячі ліжка тощо. Зараз триває ретельна робота з розмінування. Прошу до офіційних повідомлень утриматися від повернення.”, – розповів Олег Синєгубов.

В області продовжується робота над відновленням критичної інфраструктури та доставкою гуманітарної допомоги, особливо для мешканців щойно звільнених населених пунктів.

Як повідомляв  Харків Times, протягом доби 12-13 травня російські окупанти зменшили кількість ударів по Харкову, але нещадно били по області. Внаслідок ворожих обстрілів загинули п’ятеро людей, ще 17 постраждали.