У Слобідському районі через російський обстріл загорілася трава та два тролейбуси

Фото: ДСНС

За добу з 12 по 13 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 12 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіла суха трава, ангар, тролейбуси та вантажівки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

У Слобідському районі Харкова під час ворожого обстрілу о 10:16 загорілася трава та сміття на площі 2 га. Було пошкоджено два тролейбуси. Рятувальникам знадобилося дві години, щоб загасити цю пожежу.

В області найбільше постраждали Богодухівський та Ізюмський райони – у кожному з них виникло по чотири пожежі. У Харківському районі рятувальники загасили два згоряння, спричинених обстрілами рашистів, і одне – в Чугуївському районі.

О 16:35 сталася пожежа в с. Шебелинка, Ізюмського району області, де ворожий снаряд влучив у ангарну будівлю. Площа пожежі склала близько 200 кв.м. Горіла покрівля ангару та 10 вантажних автомобілів. Внаслідок події загинуло 3 чоловіка та 5 постраждало. Рятувальники ліквідували цю пожежу о 19:00.

Загалом за добу рятувальники здійснили 42 оперативних виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 32, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 12, пожеж, що сталися з інших причин — 20;
  • 6 раз для проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 4 — для надання допомоги населенню.

Також Харківські рятувальники надали допомогу хворій літній жінці, яка самотужки не мала змоги пересуватись. ДСНСники транспортували жінку з квартири, що на п’ятому поверсі житлової дев‘ятиповерхівки до автомобілю волонтерів. Надалі жінку було транспортовано у більш безпечне місце.

Також протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Київського, Московського, Шевченківського, Новобаварського та Холодногірського районів міста Харкова.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 43 залучення для знешкодження ворожих боєприпасів, ліквідовано 47 ворожих боєприпасів.

Як повідомляв  Харків Times, за  добу з 11 по 12 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили п’ять пожеж, спричинених російськими обстрілами. Зокрема, горіли ангар у Лозівському районі та трактор – у полі біля с. Новий Мерчик Богодухівського району.