Четверо хотіли втекти від війни до росії. Харківські правоохоронці їх затримали

Фото: Нацполіція

Співробітники управлінь міграційної поліції та карного розшуку ГУ Нацполіції Харківської області спільно з Головним оперативно-розшуковим відділом Харківського прикордонного загону у Богодухівському районі викрили чотирьох українців, які намагалися незаконно перетнути кордон у бік російської федерації. Серед затриманих – особи призовного віку. Затримано також організатора злочину та водія, що доправляв утікачів до кордону.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

«Встановлено, що родичі затриманих, знаходячись в рф, знайшли в мережі Інтернет оголошення щодо перевезення осіб з території України до російської федерації та домовилися про їх незаконне переправлення з невстановленою особою до рф. Росіянин для реалізації злочинного наміру підшукав на території України особу на ім’я «Олексій», який організував незаконне переправлення українців до сусідньої країни-агресора», – йдеться у повідомленні.

«Послуга» з незаконного переправлення однієї особи коштувала від 400 до 500 доларів. Обом харківським «підприємцям», що налагодили цей «бізнес» – організатору та водієві, який доправляв бажаючих втекти від війни до ворога до кордону, по 27 років. «Бізнесмен» з російського боку контактував з фсб рф, щоб його товар безперешкодно пропускали на територію нашого ворога.

Організатора правоохоронці взяли 11 травня? Згодом затримали водія та «вантаж». Організатору та водієві вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Їм інкримінують ч. 3 ст. 332 КК (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За ґратами вони можуть провести найближчі 9 років. Відносно невдалих порушників кордону наразі складено адміністративні протоколи. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області військовослужбовці ЗСУ затримали 26-річного організатора незаконної переправки людей через державний кордон України. За свої послуги порушник брав по $500 з “клієнта”.