За $500 до рф – харків’янин організував незаконну переправку через кордон

У Харківській області військовослужбовці ЗСУ затримали 26-річного організатора незаконної переправки людей через державний кордон України. За свої послуги порушник брав по $500 з “клієнта”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України) проводиться розслідування.

Слідчі встановили, що у травні 2022 року 26-річний харків’янин намагався незаконно переправити через державний кордон України чотирьох людей. Частину дороги вони мали проїхати на автівці ділка, іншу частину – в районі с. Олександрівка Богодухівського району – мали пройти пішки поза межами пунктів пропуску прикордонної служби.

Однак спроба потрапити до рф провалилася – військові затримали порушника. У ході огляду місця події у підозрюваного вилучено автомобіль та грошові кошти в сумі $2 тис.

Затриманому повідомили про підозру у скоєнні правопорушення за ч. 3 ст. 332 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Богодухівського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Як повідомляв  Харків Times, поліцейські затримали 40-річного харків’янина, який продавав фальшиві медичні довідки про непридатність до військової служби. За допомогою таких довідок чоловіки призовного віку попри встановлені обмеження мали можливість виїхати з України за кордон.