Харків’янин за $20 тисяч продавав довідки про непридатність до військової служби

Фото: МВС України

Поліцейські затримали 40-річного харків’янина, який продавав фальшиві медичні довідки про непридатність до військової служби. За допомогою таких довідок чоловіки призовного віку попри встановлені обмеження мали можливість виїхати з України за кордон.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі МВС України.

За інформацією слідства, харків’янин налагодив злочинний бізнес у місті Виноградів. Коштувала така послуга $20 тисяч.

2 травня після продажу чергової довідки зловмисника затримали.

“На місці події з його автівки марки Mercedes-Benz G63 слідчі вилучили понад 20 тисяч доларів готівкою. Окрім цього, працівники поліції провели обшуки за тимчасовим місцем проживання харків’янина — у кімнаті одного з готелів на Берегівщині. Там правоохоронці вилучили пістолет, набої, печатки, а також ноутбук, флешнакопичувачі, мобільні телефони та ще готівку в розмірі 40 тисяч доларів та близько 7 тисяч євро”, – розповіли в поліції.

Розпочато розслідування за ч. 3 ст. 332 КК (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Харків’янину вже повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. Відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.

Автомобіль підозрбваного Mercedes-Benz G63 поміщено на арештмайданчик.

Оперативники встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до злочину.

Окрім цього на контрольному пункті пропуску правоохоронці виявили і чоловіка, який придбав у зловмисника підроблений документ та намагався за допомогою нього покинути межі країни.

Як повідомляв  Харків Times, правоохоронці затримали 36-річного мешканця Харкова, який намагався привласнити волонтерські гроші у сумі 87 тис грн.