За добу харківські рятувальники загасили 11 пожеж, спричинених російськими обстрілами

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 3 по 4 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 11 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Палали багатоповерхові та приватні будинки, господарчі будівлі, гаражі, об’єкти торгівлі.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківської області.

В Харкові через ворожі обстріли найбільше досталося Київському та Шевченківському районам – у кожному з них виникло по дві пожежеі.  В області найбільше постраждали Богодухівський (3) та Ізюмський (3) райони.

Одна, однак найбільш масштабна пожежа сталася у Харківському районі. О 15:30 на номер службу порятунку “101” повідомили, що за межами міста Дергачі горить сміттєзвалище. Площа пожежі склала близько 2 га. Три підрозділа рятувальників локалізували цю пожежу о 17:20 і остаточно загасили о 17:55.

Загалом за добу рятувальники здійснили 26 оперативних виїздів, з яких:

на ліквідацію пожеж — 21, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 11, пожеж, що сталися з інших причин, — 10;

3 рази для проведення аварійно-рятувальних робіт,

2 — для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків ДТП.

Також протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих об’єктах Московського та Індустріального районів міста Харкова, а також Чугуївському районі області.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 55 залучень для знешкодження ворожих боєприпасів.

Як повідомляв  Харків Times, за добу з 1 по 2 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 18 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Так, окупанти спровокували масштабну пожежу на одній із агрофірм Золочівської громади.