Російський обстріл спровокував масштабну пожежу на агрофірмі у Золочівському районі

За добу з 1 по 2 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 18 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Так, окупанти спровокували масштабну пожежу на одній із агрофірм Золочівської громади.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківської області.

Загалом за добу рятувальники здійснили 35 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 28, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 18, пожеж, що сталися з інших причин, — 10;
  • 2 рази — надавали допомогу у подоланні наслідків ДТП.
  • 1 раз приймали участь в евакуації цивільного населення, постраждалого в окупації.

“Серед найбільших пожеж, що спричинені ворожими обстрілами, горіння наземних резервуарів з пальним, які належать одній із агрофірм Золочівської тергромади. Площа пожежі склала близько 1200 кв.м.”, – розповіли рятувальники.

Розпочалася ця пожежа близько 09:40, загасили її о 12:00.

Ще одна масштабна пожежа виникла у Київському районі Харкова. Через ворожі обстріли загорілися складські приміщення з автошинами та гербіцидами, а також вантажний автомобіль. Загальна площа пожежі складала 1000 кв.м. Загасили її 20 рятувальників з залученням 4 одиниць техніки.

За минулу добу найбільше досталося саме Київському району Харкова – тут рятувальники загасили сім пожеж. Також загоряння виникали у Шевченківському (2) районах Харкова, а також Богодухівському (6), Харківському (2) та Чугуївському (1) районах області.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 41 виїзд на ліквідацію ворожих боєприпасів, знешкоджено 53 одиниці ВНП.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 30 квітня по 1 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 15 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Палали багатоповерхові та приватні будинки, гаражі та господарчі будівлі, а також складські та ангарні приміщення.