Харківські школярі перемогли у Національному фіналі Олімпіади геніїв

Учні закладів середньої освіти міста Харкова перемогли у Національному фіналі Міжнародного конкурсу «GENIUS Olympiad Ukraine – 2022».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Як повідомили у Департаменті освіти, на конкурс було представлено 994 проєкти школярів із 23 областей України, з яких 811 проєктів пройшли до Національного фіналу. Цього року Харківську область представляв 21 учасник. За результатами інтелектуальних змагань харківські учні вибороли Гран-прі та 12 медалей: чотири золоті, сім срібних та одну бронзову.

Зокрема, учениця Харківської гімназії №144 Еліна Камалова здобула золоту медаль та Гран-прі у категорії «Наука». Також у цій категорії золоті нагороди отримали учень ліцею №89 Данило Кириченко та учениця школи №7 Анастасія Боєчко-Немовча.

Срібні медалі у категорії «Наука» вибороли учень ліцею №89 Олексій Барчан, учениця школи №68 Софія Гришко, учениця гімназії №46 імені М.В. Ломоносова Фаїна Фішензон, учениці гімназії №116 Вікторія Томаровська та Єлизавета Удовіченко. Срібну медаль у категорії «Креативне письмо» виборола учениця спеціалізованої школи №3 Ніка Ананьєва. Крім того, учень школи №10 Данило Красніков отримав бронзову медаль у категорії «Наука», а учень гімназії №116 Андрій Рідзель – Почесну відзнаку.

Як зазначили у департаменті, власників золотих медалей нагородили екоквитками, які надають їм право представляти власні наукові проєкти в Міжнародному фіналі «GENIUS Olympiad» у червні 2022 року.

Довідка. «GENIUS Olympiad Ukraine» – це перша у світі ліцензійна національна Олімпіада геніїв, яка є відбором учасників з України до «GENIUS Olympiad Global». Це міжнародний конкурс шкільних проєктів з екологічних питань, що був заснований організацією «Terra Science and Education», а його партнером є Рочестерський технологічний інститут (США). Для участі в олімпіаді школярі 8-11 класів пропонують власні проєкти у семи категоріях екологічного спрямування: «Наука», «Робототехніка», «Бізнес», «Музика», «Короткий фільм», «Мистецтво» та «Креативне письмо».

Як повідомляв Харків Times, до національного фіналу конкурсу GENIUS Olympiad Ukraine вийшли 15 харківських школярів.