Фракції опзж та партії шарія у Харківській міськраді припинили своє існування

Доля фракцій опзж та партії шарія у Харківській міськраді прояснилася: вони припинили своє існування, щоправда, з дещо різних причин.

Про це Харків Times дізнався із запису сесії міськради.

Фракція опзж саморозпустилася, про що повідомила мера та депутатів. З 19-ти членів фракції 16 сформували нову депутатську групу «Відновлення України». До нової групи увійшли: Альона Агеєнко, Євген Андрійчук, Анастасія Губіна, Сергій Данило, Віталій Кириленко, Віктор Ларченко, Сергій Насінник, Ігор Овечкин, Ігор Полупанов, Джавід Саід, Марія Скоробагач, Едуард Тичков, Віктор Фесун, Дмитро Хівренко, Ігор Шрам та Андрій Спаський у якості голови групи.

Денис Нев’ядомський та Анатолій Родзинський, які тепер, мабуть, вважаються позафракційними, висловили на сесії свою позицію щодо опзж, російської агресії та свого місця у «ситуації».

«Я особисто вважаю, що в даному випадку й у даній ситуації виходити з лав фракції – то є зрадою інтересів тих виборців, які за нас голосували», – заявив депутат Нев’ядомський, додавши при цьому, що він особисто не знає «представників фракції, які б підтримували агресію».

Депутата Родзинського скоріше хвилювало питання відповідальності. Спершу він підкреслив, що подавав заяву про припинення членства у фракції опзж. Потім довго говорив про те, що є патріотом України, як і «всі його знайомі», що не знає «жодної людини, яка б не засуджувала російську агресію, вбивства українців та харків’ян». Та кінець кінцем наголосив, що йому нема чого соромитись, бо «в будь-якому випадку кожна людина має особисто відповідати за свої вчинки» та висловив упевненість у тому, що «кількість поганих людей у фракції опзж та в інших фракціях відносно однакова».

Депутат Андрій Лесик – колишній голова як фракції, так і міської організації опзж на сесії присутній не був, навіть віртуально. Кажуть, він давно вже знаходиться за нашим східним кордоном, хоча не виключено й що за західним.

Що ж стосується фракції партії шарія, то з нею все вийшло набагато простіше. Оскільки у березні помер член цієї фракції Сергій Світличний, кількість членів стала меншою від п’яти осіб – і ця фракція втратила право на існування, згідно з Регламентом міськради. Колишній член зниклої фракції Сергій Терещук, щоправда, на сесії виступив із гарячим «засудженням російської агресії».

Як повідомляв Харків Times, раніше журналісти не мали чітких відомостей щодо долі фракцій опзж та партії шарія у Харківській міській раді.