З Борової окупанти виводять свої сили та техніку на Куп’янськ

На території Борівської громади, яка майже місяць знаходиться під окупацією, ворог проводить проводить передислокацію сил та техніки – з деяких населених пунктів виводить, а в деяких – напвпаки, накопичує.

Про це Харків Times повідомили у Борівській селищній раді.

Протягом 8 та 9 травня спостерігається масовий вихід рашистів з території Борової та Богуславки в напрямку Куп’янська.

“Водночас, за данимии аерофотозйомки, велика кількість живої сили і техніки окупантів залишається в селах Ізюмське, Дружелюбівка, Ольгівка, Чернещина, Першотравневе, Підвисоке, Гороховатка, Бахтин. В полях поблизу сіл замаскована ворожа техніка”, – розповіли в сільраді.

Жителів громади застерігають від відвідуваннь лісів та посадок, де перебували російські військові. Там можуть бути міни і розтяжки.

Мирні мешканці виживають у дуже складних побутових умовах – з початку окупації на території громади немає електрики, мобільного зв’язку, інтернету. Працюють деякі магазини та аптеки, але асортимент товарів дуже обмежений.

В окупованих селах загарбники розміщуються в закладах соціальної інфраструктури та розселяються в пустих будинках місцевих жителів. Ймовірно, у рашистів наразі є проблеми з забезпеченням та не вистачає продовольства, оскільки вони відловлюють на вулицях курей, качок, гусей, а також відбирають або обмінюють у місцевих мешканців свиней та продукти харчування.

Як повідомляв Харків Times, у тимчасово окупованій Боровій російські військові в окремих помешканнях проводять «перепис» побутової техніки.