У звільнених від російських загарбників населених пунктах заміновані школи та дитячі садочки – Синєгубов (відео)

Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр/Facebook

У звільнених населених пунктах ворог залишає по собі велику кількість мінувань. Росіяни мінують житлові будинки, школи, дитячі садочки, просто узбіччя доріг чи поля. Російські солдати з нелюдською жорстокістю ставляться до українського мирного населення.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

Керівник області відзначив, що люди, з якими спілкувалися представники влади та військових ЗСУ розповідали про нелюдське ставлення до них з боку російських солдатів.

«Якщо говорити про Циркуни, люди практично півтора місяця сиділи у підвалах без виходу, з’являлися на вулицю тільки щоб знайти їжу, воду чи попросити допомоги – багато хто з них мав поранення від обстрілів. При цьому окупанти або робили попереджувальні постріли, або одразу стріляли на ураження. Місцеві жителі зустрічали наших визволителів із радістю та вдячністю», – зазначив Синєгубов.

Він попередив мешканців, що повертатися до свої домівок ще зарано. Це може бути небезпечним.

«На жаль, є факти, коли люди починають повертатися, не дочекавшись дозволу від наших військових. Це вкрай небезпечно. Наші військовослужбовці тіснять ворога, але робіт щодо розмінування населених пунктів ще дуже багато», – наголосив голова ХОВА.

За його словами російські загарбники ще не відмовились від планів захоплення Харкова та області, але наші військові мають чітке розуміння, як діяти в разі ускладнення ситуації.

«Ми чітко тримаємо оборону Харкова, військові  знають по яким позиціям ворог може атакувати. Ніхто звідси добровільно відходити не буде і те, що сьогодні в місті стало набагато тихіше, – заслуга наших хлопців. Ми розуміємо, що відвойовуючи кожен метр території, проливається кров наших захисників. Це ціна нашої свободи, нашого європейського вибору», – сказав Олег Синєгубов.

Наразі на півночі та північному сході регіону, а також на Ізюмьскому напрямку тривають запеклі бої з російськими окупантами.

Як повідомляв Харків Times, на території Борівської громади, яка майже місяць знаходиться під окупацією, ворог проводить передислокацію сил та техніки – з деяких населених пунктів виводить, а в деяких – навпаки, накопичує.