Очільникам двох звільнених селищ загрожує довічне ув’язнення за співпрацю з ворогом

Фото: Олег Синєгубов/Telegram

У Харківській області слідчі повідомили про підозру у держзраді в умовах воєнного стану (ч 2. ст 11 КК) очільникам двох нещодавно звільнених населених пунктів. Під час окупації голова Старого Салтова Едуард Коновалов та секретар Вільховатської сільради Надія Антонова добровільно перейшли на бік ворога.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військовї адміністрації Олега Синєгубова у Telegram.

За матеріалами слідства, одразу після окупації Старого Салтова Коновалов добровільно перейшов на бік окупантів, забезпечував їх житлом. А також агітував населення не чинити ворогам опір.

Надія Антонова перейшла на бік загарбників в селі Кутузівка. Вона налагодила співпрацю з керівником російських військових з позивним “Вітязь”. Антонова здала ветеранів АТО/ООС, мисливців та правоохоронців, змушувала місцевих носити білі пов’язки.

Зрадникам загрожує покарання – від 15 років до довічного ув’язнення. Розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці заочно повідомили про підозру 53-річному мешканцю м. Ізюм, колишньому працівнику місцевої міліції Владиславу Соколову у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

44-річному мешканцю міста Вовчанськ Дмитру Чигринову, який перейшов на бік окупантів і допомогав їм облаштуватися у рідному місті, заочно повідомили про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).