Поліція Харківської області не рекомендує цими днями ходити до храмів

Поліція рекомендує мешканцям Харківщини утриматися від відвідування храмів під час Великодня. З цього приводу до людей звернувся начальник Головного управління Нацполіції області Володимир Тимошко.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

«За весь цей час не було жодного дня, коли б російські фашисти не вбивали мирне населення Харківщини. Вони безжально руйнували наші домівки, завдавали шкоду всьому, що ми будували та створювали десятками років. Напередодні свята я прошу усіх вас залишатися вдома. Адже весь світ впевнився в тому, що російська армія спроможна лише вбивати, грабувати, знущатися та катувати мирне населення. Їх підступні обстріли можуть розпочатися будь-якої миті і ніякі релігійні свята не в змозі зупинити кроваві наміри окупантів», – сказав Тимошко.

Поліція наполегливо пропонує населенню взяти участь у проведенні богослужінь в онлайн-режимі за допомогою інтернет-ресурсів.

«Бережіть своє життя! Ми обов’язково переможемо і будемо відзначати усі свята в мирний час», – наполягають правоохоронці.

Пряма трансляція нічного богослужіння з Михайлівського Золотоверхого собору в Києві розпочнеться сьогодні, 23 квітня, о 23:30. Щоб дивитись її, треба увімкнути трансляцію національного марафону єдиних новин. Так само в ефірі марафону транслюватиметься богослужіння Української Греко-Католицької Церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Початок – 24 квітня із 07:30.

Харківська ж міська рада вчергове закликає містян цього року утриматися від відвідання кладовищ у Великодні дні.

«Керівництво комунальних підприємств «Ритуал» та «Заповіт» звертається до харків’ян із проханням утриматися від відвідання кладовищ. Внаслідок обстрілів у місті були зруйновані десять кладовищ та «Польський меморіал», – нагадали у міськраді.

Як повідомляв Харків Times, комендантський час у Харкові та області змінений на Великодню ніч. Він розпочнеться о 19:00 та закінчиться о 05:00 Великодньої неділі.