За добу окупанти нанесли 23 удари по Харкову – загинули троє людей, 31 особа поранена

Фото: ДСНС у Харківській області

За минулу добу 16 квітня російські окупаційні війська нанесли 23 артилерійських, мінометних, РСЗВ-обстрілів по районах Північної Салтівки, П’ятихаток, Олексіївки, центру міста, ХТЗ, Дергачах. Та 1 ракетний удар.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

  • У посиленому режимі працюють медики екстреної допомоги, лікарі та наші рятувальники. На жаль, при розмінуванні російських касетних боєприпасів під Харковом підірвалися 3 саперів, 4 отримали поранення.
  • Загалом за добу внаслідок обстрілів росіян поранені 31 особа, з них – 4 дітей. Загинули – 3 цивільних.
  • Ворог не може підступитися до Харкова, наші ЗСУ тримають мічцно позиції, по деяких напрямках просуваються вперед. Тому росіяни вдаються до ганебних обстрілів житлових кварталів.
  • Звертаюся до жителів Харкова: без нагальної потреби не перебувайте на вулицях. Так само, зважаючи на прийдешні свята, прошу із розумінням поставитися до рішень про обмеження перебування людей в одному місці. Це все для нашої з вами безпеки.

Як повідомляв Харків Times, близько 11:45 16 квітня російські окупанти вдарили крилатою ракетою великої дальності «калібр» по середмістю Харкова неподалік від центру міста. За даними Харківської обласної прокуратури, внаслідок удару загинули двоє людей, 18 отримали поранення.

Ввечері 16 квітня російські загарбники знову обстріляли один з житлових районів Харкова. Внаслідок обстрілу загинула одна людина, двоє отримали поранення.

16 квітня при розмінуванні російських касетних боєприпасів під Харковом підірвалася група саперів. Троє з них загинули, четверо зазнали тяжких поранень.