У Харкові збільшилася кількість загиблих внаслідок удару рашистськими “Калібрами”

16 квітня 2022 року близько 11:45 російські окупанти вдарили крилатою ракетою великої дальності «Калібр» по Слобідському та Основ’янському району м. Харкова. Внаслідок обстрілу загинули двоє людей.

Про це Харків Times повідомли у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

Ще 18 мирних мешканців отримали поранення.

Також пошкоджено та зруйновано житлові будинки, автомобілі, ринок та магазини.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури слідчими СВ Управління СБУ в Харківській області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Внаслідок ракетного удару сталася масштабна пожежа. За інформацією прес-служби ДСНС області, горіли конструктивні елементи п’ятиповерхової адміністративної будівлі на загальній площі близько 1500 кв.м, а також 9 автівок.

“На місці працювало близько 50 осіб особового складу та 9 одиниць техніки ДСНС. Вдалось евакуювати 65 осіб із пошкодженої та сусідніх будівель, а також житлових будинків, що знаходяться поруч”, – розповіли рятувальники.

Як повідомляв Харків Times, вдень 16 квітня російські нацисти нанесли потужний удар по одному з центральних районів Харкова. За попередніми данними, загинула одна людина.