У Харківській області бійці 93-ої ОМБр збили ворожий вертоліт Ка-52 звичайною «Іглою»

Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

У Харківській області бійці 93-ої бригади Холодний Яр збили звичайною «Іглою» ворожий вертоліт Ка-52. По машині холодноярівці випустили дві ракети, одна з яких потрапила у теплову пастку, а друга – точно в ціль.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення 93-ої бригади Холодний Яр

Офіцер 93 бригади Холодний Яр на ім’я Ярослав розповів, що на ворожий гвинтокрил було шкода витрачати «Стінгера», тому задіяли звичайну “Іглу”.

«Вночі ворожі гелікоптери заходили дуже низько. Вони кружляли над нашими позиціями, не даючи можливості навіть підняти голову. І хлопець-зенітник, прикомандирований до мого підрозділу, випустив по них дві ракети. Одна, щоправда, потрапила у теплову пастку, а інша збила Ка-53. Він впав.”, – розповів Ярослав.

Він додав, що вертоліт впав досить далеко від позицій холодноярців, ближче до ворога. Захисники України змогли підійти до нього близько лише вночі. А вдень літали туди дроном, аби роздивитися його згорілі уламки детальніше.

“Жартуємо між собою, що збили російський гвинтокрил приблизною вартістю 15 мільйонів доларів зброєю за 100 баксів, за яку заплатили ще за Совєтів”, – поділився Ярослав

Він додав у районі відповідальності холодноярівців є розв’язка, яку окупанти намагаються захопити. Вони намагаються вести активний обстріл за допомогою артилерії та авіації. Були спроби ворога залетіти на українські позиції літаками та стріляти ракетами, але атаки ворога успіхів не мали.

Як повідомляв Харків Times, у ніч з 14 на 15 квітня у Харківській області бійці 93-ої бригади Холодний Яр відправили слідом за руським кораблем ворожий вертоліт Ка-52.