В Харківській області через обстріли окупантів загинуло 19 дітей, 49 – поранені

Російські нелюди цілеспрямовано знищують  Україну та її майбутнє – дітей та дитячі заклади. Внаслідок обстрілів та бомбардувань з боку окупантів на території Харківської області загинуло 19 дітей, пошкоджено понад 150 закладів освіти.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За інформацією ювенальних прокурорів області, внаслідок збройної агресії рф в нашому регіоні поранено 49 дітей.

“24 березня 2022 року окупанти обстріляли чергу людей поряд з відділенням «Нової пошти», де здійснювалась видача гуманітарної допомоги населенню. Внаслідок цього загинули 3 осіб, 8 – поранено, у тому числі 1 дитина.”, – розповіли в прокуратурі.

Через регулярні бомбардування та обстріли окупантами у Харкові пошкоджено 144 заклади освіти, з них 78 шкіл, 61 дитячий садок, 3 заклади позашкільної освіти, 3 будівлі управлінь освіти. Повністю зруйновано 1 школу та 3 дитячі садки.

На території області за наявною інформацією внаслідок обстрілів пошкоджено 13 закладів освіти, з них – 10 шкіл, 2 дитячих садка, 1 технікум. Зруйновано повністю щонайменше 2 школи та 1 дитячий садок.

У прокуратурі також повідомили, що триває робота по збиранню та фіксації доказів війскових злочинів з боку окупантів, на основі яких розпочинаються розслідування у кримінальних провадженнях. Правоохоронці також запевнили, що усіх винних чекає невідворотне покарання.

Як повідомляв Харків Times13 березня у місті Дергачі, розташованого біля Харкова, внаслідок обстрілу з боку російських нацистів загинула 15-річна дівчинка. В будинок, де дитина була з родиною, та ще двома дітками, влучив російський снаряд.

14 березня 2022 року російські війська здійснили артилерійський обстріл дитячого садку у м. Чугуєві. Уламками від снарядів вбито 15-річного хлопця.