Минулої доби рятувальники Харківської області знову гасили пожежі від російських обстрілів (фото)

За минулу добу рятувальники Головного управління ДСНС Харківської області знову гасили пожежі від ворожих обстрілів у Харкові, Люботині та Чугуївському районі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ГУ ДСНС.

«Підрозділи ДСНС протягом дня, попри постійні ракетні обстріли, здійснювали виїзди на гасіння пожеж спричинених обстрілами житлових багатоповерхівок, приватних, складських та інших будівель, що виникали як у місті Харкові, так і районах області», – йдеться у повідомленні.

У Харкові вчора, 28 березня, найбільше постраждав Київський район, де у житлових масивах сталося шість пожеж. У приватному секторі міста Люботин палали водночас сім будинків. У Чугуївському районі області  підрозділи служби порятунку залучались до гасіння двох пожеж, спричинених обстрілами.

«На одній з пожеж у місті Люботин рятувальники вилучили з-під завалу тіло загиблого чоловіка 1957 року народження. Ще двох осіб: чоловіка та жінку вдалось врятувати. Бригадою медиків їх негайно було госпіталізовано до місцевого лікувального закладу», – повідомили рятувальники.

Також вчора ворог наніс удар і самій службі порятунку – від обстрілу постраждала будівля однієї з найстарших у місті пожежних частин – пам’ятка архітектури 1887 року, яка «є гордістю слобожанських вогнеборців». Внаслідок вибуху будівля зазнала серйозних ушкоджень.

«Силами співробітників ДСНС вжито заходів з розбирання завалів та запобігання подальшого обвалення конструктивних елементів», – розповіли у службі порятунку.

Попри все харківські рятувальники впевнені у нашій перемозі та у тому, що все буде Україна. Величезна їм подяка за все!

Як повідомляв Харків Times, за добу 27 березня російські окупаційні війська нанесли по Харківській області близько 59 ударів з артилерії та мінометів. Також зафіксовано близько 180 обстрілів противником з РСЗВ – це заборонені відповідними міжнародними договорами касетні боєприпаси.