Мер Балаклії Столбовий виявився зрадником – Синєгубов

Фото: my.ua

Голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупантами, про що публічно заявив жителям громади.

Про це Харків Times дізнався із заяви голови Харківської ОВА Олега Синєгубова

“Він зрадив інтереси країни, зрадив українських захисників та односельчан. Іван Столбовий зараз збирається працювати з тими, хто вбиває наших людей та руйнує наші міста”, – наголосив Синєгубов.

Він нагадав, що Верховна Рада України посилила кримінальну відповідальність за державну зраду, на голову Балаклійської громади чекає 15-річне ув‘язнення до довічного позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 26 березня 2022 року російські окупанти викрали міського голову Івана Столбового, його заступника Сергія Полторака та начальника відділу цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Олега Блудова.

17 березня російські загарбники взяли в полон очільника Великобурлуцької громади Харківської області Віктора Терещенка. Наступного дня вони відпустили його, після чого Віктор Терещенко потрапив до лікарні.

21 березня російські окупанти викрали Циркунівського сільського голову Миколу Васильовича Сікаленка. Де його утримують заграбники, наразі невідомо.