Під Харковом ЗСУ контратакують – у напрямку Малої Рогані вже звільнили кілька селищ

Фото: ЗСУ

У Харківській області ЗСУ стійко захищають свої позиції, а по деяким напрямкам контратакують. Так, українські військовослужбовці станом на ранок 26 березня звільнили декілька населених пунктів у передмісті Харкова, у напрямку пгт Мала Рогань.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова в Telegram.

“На сьогодні: Збройні Сили України не лише захищають свої позиції, а переходять в контрнаступ. У напрямку Малої Рогані вже звільнили кілька населених пунктів, зараз там тривають бої. Тривають бої і на Ізюмському напрямку, там наші війська також тримають оборонні позиції!”, – розповів очільник області.

За його словами, цієї ночі окупанти обстріляли місто Харків 24 рази.

“Це порівняно мало, однак ми розуміємо, що кожен обстріл, на жаль, може нести за собою втрати і серед мирного, цивільного населення. Вчора, на жаль, таких втрат було досить багато”, – зауважив Олег Синєгубов.

Він звернувся до харків’ян з проханням: не нехтувати заходами безпеки і слухати попереджувальні сигнали.

Ворожої авіації над Харковом вчора не спостерігалося, однак спостерігалися безпілотні розвідувальні літальні апарати, які частково були знищені нашими Збройними силами України.

Він також привітав всіх нацгвардійців з професійним святом. Сьогодні, 26 березня Україна відзначає восьму річницю з дня створення Нацгвардії.

“Передаю окреме вітання Східному територіальному управлінню Нацгвардії, а також Національній академії Нацгвардії. Ви молодці, ви тримаєте передові позиції та захищаєте рідну землю – це почесна місія. Сьогодні вами пишається вся країна!”, – розповів Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, 25 березня ЗСУ знищили потужний російській стаціонарний комплекс радіоелектронної боротьби, розвідгрупу та вертоліт у Харківському районі.