Російські нелюди зруйнували психоневрологічний інтернат у Харківській області (фото)

Фото: ДСНС

Російський снаряд сьогодні, 11 березня, потрапив в один з корпусів Комунальної установи “Оскільський психоневрологічний інтернат” у селі Оскіл Ізюмського району області.

Про це Харків Times повідомили у Харківському Головному управлінні ДСНС.

«Внаслідок вибуху сталась руйнація будівельних конструкцій будівлі, яка заввишки 5 поверхів, на рівні 2 та 3 поверхів, а також локальні займання у декількох місцях», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляють рятувальники, на щастя, обійшлося без жертв – всі 330 пацієнтів та 30 осіб персоналу на момент влучення знаходилися в укритті. Серед пацієнтів інтернату більшість – люди похилого віку та інваліди.

«До місця події о 07:30 виїхали 2 оперативні відділення 60-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС. Рятувальники оперативно загасили осередки пожежі та обстежили завали та вцілілі частини будівлі на наявність людей», – повідомили у ДСНС.

У селі Оскіл російськими снарядами також зруйновано п’ять приватних будинків. На щастя, там також немає загиблих.

Як повідомляв голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов, 73 людини вдалося евакуювати «у сусідній інтернат». З тих 330, що знаходилися в Осколі, 50 пацієнтів – малорухомі, а ще 10 пересуваються на візках.

Варто, мабуть, пригадати, що фашисти під час Другої світової війни також завзято знищували психічно хворих людей.

Усі фото: ДСНС

Як повідомляв Харків Times, у міському центрі дитячої нейрохірургії зараз лікуються двоє дітей, які отримали поранення через бойові дії. Ними опікуються героїчні лікарі.